DAMACANADA YEŞİLLENME NEDİR VE NEDEN OLUŞUR?

DAMACANADA YEŞİLLENME NEDİR VE NEDEN OLUŞUR?

Damacanalara dolumu yapılan suyumuz filtre edilmiş ve mikroorganizma yükü taşımayan sudur. Bu nedenle suda patojen bakteri (hastalık oluşturan) ve mezofilik aerobik bakteri sıfırdır. Ağzı açılmadıkça ve saklama şartlarına uyuldukça hiçbir yeşillenme (Mantar, küf, maya) oluşumu gözlenmez.

Ancak ağzı açılan ya da kapağından hava alan damacanadaki su hava ile temasa geçerek havada bulunan patojen olmayan bakterilerden bile etkilenerek yeşillenmeye sebep olur.Ağzı havaya açık olan tüm sularda da bu etkileşim görülür.

Yosunu ışık besler ve çoğaltır. O nedenle damacanalarınızı güneş ışığına direkt maruz bırakmaktan sakınınız (örneğin balkonda muhafaza gibi). Serin bir ortamda muhafaza ediniz. Kalorifer vb ısı kaynağı yakınına koymayınız. Güneş ışığı suyun aromasını da olumsuz yönde etkileyebilir.

Uygun koşullarda muhafaza edilen ağzı açılmış damacanalarınızı 3-4 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Paylaş: